Min älskade Bessie är nu död. Hon avlivades fredagen den 27 oktober 2017 pga hjärntumörer.  Jag fick veta det 2 1/2 månad innan att hon bara skulle ha några veckor kvar ev en månad till att leva. Så hon fick följa med mig överallt och äta mycket gott och leka med bollen och allt hon tyckte om innan hon togs bort. Hon var helt frisk i kropp och huvud när vi bestämde oss att hon skulle slippa börja få ont av tumörerna. Hon hade bollen i munnen och gick in med svansen viftande till Disktriktveterinären. Hon behöll bollen i munnen tills hon somnade. Hennes älsklingsboll hänger nu tillsammans med halsbandet på väggen i köket. Jag kommer aldrig att glömma dig Bessie. Min älskade lydiga hund.

Bessie (uppdatering längst ner)

Är min schäfertik som jag köpte från Krilles Kennel.

Hon är född 10 april 2008. Var väldigt sjuk när hon var valp. Fick urinvägsinfektion när hon bara var ca 3½ månad gammal. Fick äta en massa medicin. Vi fick åka var 5:e vecka till Strömsholms Djursjukhus för att ta ultraljud bla och kolla urinvägsinfektionen. Det gick inte över förrens hon löpte första gången vilket var vid ca 13 månaders ålder.

Under tiden som hon var sjuk började hon att markera lite vid trav. Så vi röntgade henne och armbågarna hade inte växt ihop som dom skulle. En veterinär tyckte t o m att vi skulle avliva henne när hon var ca 6 månader gammal. Jag sa att det gör jag aldrig så sjuk är hon inte. Vi gjorde inte så mycket under tiden mer än att hon fick springa mindre under sommaren. När hon sedan var 14-15 månader gammal och urinvägsinfektionen hade gått bort (tack o lov) så röntgade vi henne för tredje gången. Och då sa chefsveterinären att det hade växt ihop till ca 99 %. Han trodde aldrig ens själv att det skulle bli så bra sa han ärligt. :) Så hon blev i stort sett friskförklarad. I dag när jag skriver detta verkar hon helt frisk också. Och det är den bästa hund jag har haft någonsin. På alla sätt och vis.

bessie
Bessie spanar på något!

Stamtavla Krilles Äster S33342/2008 kallas "Bessie"

LPI Krilles Äster

 

SCHHI Yasko Vom Uckerstrom "pappa" SCHHIII Idol Vom Holtkämper Hof "farfar" SCHHIII Yak Vom Frenkengold
SCHHIII Ginga Vom Kristallsee
SCHHI Quina Vom Uckerstrom "farmor! SCHHIII Gerry Von Der Malchower Aue
SCHHI Yessie Vom Essweiler Tal
Krilles Trolla "mamma" BHPI Como Vom Rurdamm "morfar" SCHHIII Amigo Vom Bracheler See

SCHHI Orka Vom Erlenbusch

Krilles Klara "mormor" S BCH KORAD Puckings Öje
Krilles Jammie

Bessie   Bessie vakar   DSC00122

2011-04-24

Det är så roligt att träna Bessie. Hon har äntligen förstått vad jag vill och hon är så duktig på hundklubben när vi tränar. Hoppas bara att det lilla finliret kommer också såsom att stanna direkt under gång och inte gå ett-två steg till. Lägga sig direkt och fort och inte sakta. På inkallning och hopp över hinder går hon jättefint och sätter sig nästan helt rakt. Snabb är hon på inkallningen också. Det är ju ett stort plus att hon gillar det vi gör på banan. Lena som är min instruktör på tävlingslydnaden har visat mig och lekt fram intresset på apportbocken. Får se hur det går i framtiden. Under platsliggningen är hon duktig men när jag kommer fram till henne så kan hon sätta sig upp eller lägga sig på sidan. Och det är lite tråkigt. Hoppas det också går över snart. För snart blir det mycket tävlingar framöver på hundklubben. Det är träningstävling, avslutningstävling, uppflyttningsprov, officiell lydnadstävling osv osv. Vi har ju även en jubileumstävling i maj eftersom hundklubben firar 50 år i år. :)

IMG_0203IMG_1366juni-13 från mobilen 021