2
Fille och Gobban sommaren 2009

Mina hästar!

Detta är Fille till vänster och Gobban till höger på bilden.

Fille är en islänning som jag har ägt sedan han var 6 månader gammal. Är född 2002. Är så mysig att rida men jag har svårt att få fram tölten än. Fast andra som ridit islänning mer har lättare för det. Så vi jobbar på för fullt. Har nu bytit sadel så han är lättare att tölta nu. Den gamla sadeln satt inte fel men den var klumpigare. Den nya kommer jag åt mer med benen.

Gobban är född 1985 så han är 25 år just nu, blir alltså 26 år till årskiftet. För alla hästar fyller år nyårsafton har någon bestämt. :) Nåja, han är född mars så det är ju nästan det ändå. Fick honom som 14 åring oinriden och vävde och hade fullt med blodmask osv.

Gobban blev avlivad hastigt en söndagkväll den 3/2-2013. Han blev sparkad på bakbenet så något gick av. Så jag fick ringa jourveterinär och ta bort honom. Så han dog kl 20.30 den söndagkvällen. Dagen efter kl 9.30 hämtades hans kropp. Kunde aldrig tänka mig att han skulle gå ett sådant öde till mötes. Är fortfarande i chocktillstånd. För när jag skriver detta är det bara 3 dygn sedan. Och ser nu att klockan är 20.30. Ruskigt! :( Gobban blev 28 år gammal. Men lekte i hagen på eftermiddagen sa grannen som var ute och åkte skidor på åkern. Klockan 16.30 gick dom in och då hade inget hänt än. Klockan 17.45 gick jag ner och då stod han längst ner i hagen med ett brytet ben och massor av blod på marken. 

Ska tillägga att det inte var Fille som sparkade utan en inackorderingshäst. Ett sto som bara hade kommit en vecka innan detta hände. Ägaren skulle få stå gratis hos mig mot att jag fick lite ridsällskap. Ston är ju alltid griniga och vill inte leka i hagen som valacker vill. Så det blev döden för Gobban. :( Fy fan vad jag är ledsen och besviken på allt och framförallt på ägaren som inte berättade att hon varit i bråk en gång förut och själv då skadade sig. 

Sista fotot på Gobban när han står i sin box med kanylen i halsen och ska få avlivningsvätskan några minuter senare. 

sista fotot på gobban

Sista fotot i hagen som Gunnar tog dygnet innan han dog den 2/2-13

IMG_0023

Bildspel